КОЈ САКАШ БИДИ, ЈАЈ*АТА ЌЕ ТИ ГИ СТАВАМ НА МЕНГЕМЕ: Аналитичарот Даме Чкатроски за најавата за укинување на „банкарска тајна“

  • August 13, 2018
  • Коментари

Политичкиот аналитичар Даме Чкатроски предвидува драматично намалема поддршка од населението ако владата навистина ги контролира личните сметки на граѓаните и воведе данок на паричните приливи од странство кои еднаш се веќе оданочени.

„Доколку се воведе данок на дознаки од странство, СДСМ и ДУИ ќе имаат по некои гласач, а од ДОМА е сомнително дали ќе гласаат за нив. Вкупно 300 гласачи што веруваат на вакви БУДАЛАШТИНИ И ЛУДОСТИ”, пишува Чкатровски, кој е соработник на неколку меѓународни тинк-тенкови.

Во друг пост на темата Чкатроски е уште подиректен:

„Има оваа влада заангажирано некаква глуперда/будала ли или некаков фанатик кој постојано пласира дека де приливите ќе се оданочуваат де сметките на приватни лица ќе се проверуваат – ЕВЕ ЕДЕН МОЈ ПОЗДРАВ ДО НЕГО. Ако сакаш да ја пропадниш оваа земја, кој сакаш биди, ќе ти ги ставам ј…..а твои на менгеме, па дури те боли. Второ, ако сакаш од оваа земја со твоите идотски замисли да ја РАСЦЕПИШ НА 5 ДЕЛА, ТИ Е… МАЈКАТА ПАК. ПА ТИ ОДБЕРИ ЈАЈЦАТА ИЛИ МАЈКАТА.
За оданочување на приливи од странство не смее ни да се помисли, а камо ли разговара за тоа.
(Инаку во оваа држава без УЈП да ги следи сметките има уште најмалку една инситуција која мора да ги следи, а ако не ви држи газот таму да направите промени, тоа е ваша работа)
ПОЗДРАВ ДО СМРАДОТ ОД МЕНЕ. КОЈ И ДА СИ, ТИ Е… МАЈКАТА И ЌЕ ТИ ПОЈДАТ ЈАЈЦАТА”, пишува Чкатроски на темата.

Претходно «
Следно »