КОЈ ЌЕ СЕ ПРЕСЕЛИ ВО ОВОЈ МАЛ РАЈ: Веднаш добива работа и земја

  • November 30, 2016
  • Коментари

Кејп Бретон е мал остров на исток на Нова Шкоткса во Канада. Малиот рај на земјата сака да напредува и ги има сите потребни ресурси, но нема луѓе.

Овој остров е единствен поради недопрената природа и незагадената околина. Идеално е за семејства со деца.

jg6ktkqturbxy9kyzzhmzrmn2izndnjztnkzta1nmjhmmrmndlimtyzys5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga-1

На островот моментно живеат околу 150 илјади луѓе но тој број постојано се намалува. Одливот е последица на фактот што тамошните власти го забраниле развојот на корпоративниот сектор, а се поттикнува зачувување на животната средина.

На островот се вработени скоро сите работоспособни жители, па сопствениците на локалните продавници преку фејсбук бараат луѓе од цел свет да се преселат кај нив.

kvxktkqturbxy84otjlowjjodgwowqzzjnmnjllzgy1ztk3njyxy2m1mc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Сенди Меклин и Хедер Кулумбе покрај работа, нудат и 80 акри земји како подоарок на оној кој ќе дојде да работи кај нив.

Претходно «
Следно »