КРАЖБА ВО СТАНОТ НА МИНИСТЕРОТ МАНЧЕВСКИ: Амнестирани кримналци влегле во станот на министерот Манчевски и извршиле тешка крабжа!

  • November 23, 2018

Во текот на вчерашниот ден, во доцните вечерни часови бил оргабен станот на министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, дознава Инфомакс.мк од извори во полицијата


На 22.11.2018, во периодот од 20.45 до 22.00 часот е извршена тешка крабжа во станот на Дамјан Манчевски, министер за информатичко општество и администрација, на булеварот 11.Октомври во Скопје, при што се одземени повеќе работи со поголема вредност.

На лице место, биле излезени силни полициски сили, меѓу кои и надлежните началници по наредба на министерот Спасовски, каде што според оперативните сознанија, извршители на тешката крабжа се повратници кои беа амнестирани со законот за општа амнестија, промовиран од Зоран Заев.

Со законот за општа амнестија, беа ослободени преку 800 затвореници, сторители на тешки кривчни дела. Според полициската евиденција, речиси 70% од ослободените ги повториле кривичните дела за кои претходно биле осдуени, па амнестирани.

Претходно «
Следно »