КРАЈНАТА ЦЕЛ Е „ПОКОРУВАЊЕ“ НА МАКЕДОНИЈА: Ако Македонците кажат не, тогаш тие (западот) ќе го активираат планот за дестабилизација!

  • September 25, 2018

„Ако Македонија каже не, ако Македонците го отфрлат тој план кој западот го поттикнува, тој план на дестабилизација чија цел е покорување и окупирање на Македонија што на крајот треба да ја доведе земјата на статусот кој го има Косово“ – анализира хрватскиот пратеник Иван Пернар во првата емисија „Без Цензура“ за Инфомакс.

Како што вели Пернар, главниот играч во НАТО не прифаќа ‘Не’ за одговор, што би значело дека тие нивната цел за покорување на земјата би ја спровеле ако треба и преку дестабилизација.

Крајната цел според Пернар е покорување на земјата и претворање на истата во де-факто протекторат по примерот на Косово.

Целата емисија можете да ја погледнете тука:

 

Претходно «
Следно »