КРЕАТИВНОСТ НА ДЕЛО:Деца направија Православна црква од лего коцки!

Поврзано

- Advertisement -

Девојчето Анастасија и момчињата Ное и Елајџа дизајнирале, а потоа и изградиле православна црква и манастир. Ако застанавме овде, тоа ќе биде повеќе од импресивно. Но, вредните и талентирани дечиња отидао чекор понапред со тоа што црквата и манастирот ги направија со лего коцки.

Малите Руси, кои живеат во Америка, на овој начин, дадоа својот голем придонес кон верата и покажаа дека не е важно во кој дел од светот живееш, сѐ додека во срце и душа го чуваш она по е дел од твојот народ.

Децата се погрижија и за многу детали, па дури направија крстилница, каде што јасно е претставен симболот на крштевањето.

Latest News

Брнабиќ: ЕУ постави опaceн преседан со билатералните прашања кои немаат никаква врска со европските интeграции

Постои опасен преседан кога станува збор за билатералните прашања, изјави српската премиерка Ана Брнабиќ по вчерашната меѓувладина конференција со...

More Articles Like This