КРИВИЧЕН СУД СЕ УШТЕ НЕ ГО ПРИФАТИЛ ОБВИНЕНИЕТО ЗА СЛУЧАЈОТ „ТАЛИР“

  • January 8, 2019
  • Коментари

„Во однос на повеќе новинарски прашања поврзани со обвинителните акти поднесени од Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите, за предметот од обвинителството означен како „Талир“, ја информираме јавноста дека Советот за оценка на обвинителен акт одржа јавна седница во присуство на странките, но до овој момент сеуште не е донесено решение за оценка на обвинителните акти.“ – велат од Основен.

Во дел од соопшението стои дека за оценката на Советот ќе следи допонителона информација, оценката ќе биде објавена во текот на утрешниот ден. Одлуката на Советот за оценка доаѓа десет дена по одржана Јавна седница на која судот ги исслуша аргументите на СЈО и на адвокатите на обвинетите. Од судот немаат никакви коментари по однос на обвиненијата за „Талир“, за кои СЈО цени дека поради целисходност треба да бидат два обвинителни акта.

Претходно «
Следно »