КРИВИЧHA ПРИЈАВА ЗА ДУШКО КНЕЖЕВИЌ: Ја олеснил банката за 15,2 милиони евра!

  • February 8, 2019

Црногорската полиција подне кривични пријави против претседателот на Атлас групата, Душко Кнежевиќ и поранешниот извршен директор на банката Атлас, Џорџе Џурџиќ,поради сомневање дека ја оштетиле банката за повеќе од 15,2 милиони евра.

Кнежевиќ, кого Црна Гора го бара за финансиски малверзации, се наоѓа во Лондон.

Нема препрека претседателот на Атлас групата Душко Кнежевиќ да боде екстадитиран во Црна Гора, каде што е баран за повеќе кривични дела.

Од амбасадата на Велика Британија во Подгорица потврдија дека врз основа на билатералната спогодба потпишана од двете земји, Црна Гора има право да бара екстрадиција.

Претходно «
Следно »