КРИМИНАЛНИОТ КЛАН НА БОЧВАРСКИ САКА ДА ЗАВЛАДЕЕ СО ШТИП: Криминални кланови сакаат да владеат со Македонија!

Поврзано

(Видео) Најновиот спот на ВМРО-ДПМНЕ пpeдизвикyвa eжeњe – Да започнеме со обновата на ypниcaнoтo достоинство на Татковината

Изгреј, Сонце! Да започнеме со обновата на урнисаното достоинство на Татковината! За нас, за нашите деца! Изгреј, Сонце! Обновата Доаѓа! Видео линкот...

Фаница Николоска од СДСМ си тepaшe кампања и ги злoyпoтрeби пожapникаpитe во службена униформа, во службени простории

ВМРО-ДПМНЕ ОК Тетово преку статус на Фејсбук пишува дека граѓаните на Република Македонија секојдневно се сведоци на погубното владеење...

(Видео) Се oбвpзyвaме во Проектот за Обнова на Македонија на многу нови проекти и мepки за спортот и спортистите

Кандидатот за пратеник во изборната единица 2 на ВМРО-ДПМНЕ, Бојан Стојаноски на својата фејсбук страница сподели видео од посетата...

Кланот Бочварски е само еден од повеќето кланови во Штипските лоби групи на СДСМ. Најмладиот член од фамилијата Бочварски е Благој Бочварски, кој моментално е во Извршниот одбор на СДСМ и кандидат за градоначалник на Штип – пишува порталот Журнал.нет

Неговиот татко и чичко се долгогодишни членови на општинските раководства на СДСМ во Штип и во блиски релации со сите локални моќници користејќи ја положбата во урбанизмот во Локалната самоуправа. Тие се во блиски долгогодишни релации со Мите Николов сопственикот на “Нико-Петрол” и фабриката за масло за јадење “Брилијант” и со поранешниот заменик министер за земјоделие Санде Џамбазовски. Со близината од овие релации и со меѓусебни долгогодишни “дилови” тие ја имаат изградено својата империја која и ден денес опстојува и работи во овие тешки и недемократски услови во кој тие живеат.

Имено, уште од самите почетоци на кариерата на Венцислав Бочварски како Началник на подрачната единица во министерството за сообраќај, градежништво и екологија, а претходно суспендиран од директор (поради малверзации и дела со дивоградби во Штип) на Јавното комунално претпријатие-Завод за урбанизам и унапредување на градежно земјиште т.е денес ЈП-Штип-Проект од Штип, вршејќи услуги во 1992 на штипскиот бизнисмен Мите Николов како одолжување успева на берза преку јавно надавање во “КБ-Бокер” да ја купи ГП-Пелагонија (97’-98’) денешна Пелагонија-Инжинеринг доо Штип за минимални пари и да го превземе управувачкиот пакет кој во тоа време според експертите и агенцијата за приватизација вреди околу 1,2 милиони евра.

На ист таков начин подоцна го откупува и Неметали-Огражден (рударски коп на кварц) со сепарација за околу 60-70.000 евра. Исто така во фамилијарниот бизнис ја имаат и фирмата “Техно-Инвест” и “Урбан ДОО” (фирми за проектирање и архитектонски решенија каде фигурира младиот архитект Благој Бочварски заедно со неговиот чичо Владимир Бочварски и неговата мајка Владанка Бочварска) и пекара “ДЕ-ЛУКС” преку која користејќи ги релациите на локално ниво со градоначалниците од редовите на СДСМ и директорите на Основните училишта ги добиваат скоро сите тендери во градот.

Од оваа ненародна и недемократска власт кланот Бочварски успешно успеваат да ги водат фирмите за кои знаеме кои ги имаат:

1. Друштво за градежништво, промет и услуги ПЕЛАГОНИЈА-ИНЖИНЕРИНГ ДОО ШТИП (соспственик Венцислав Бочварски) (вкупно приходи: 83.143.460,00 ден. со добивка од 2.050.672,00 ден.)

2. Друштво за производство, услуги и трговија ТЕХНО-ИНВЕСТ ШТИП (соспственик Венцислав Бочварски) (вкупно приходи: 9.899.636,00 ден. со добивка од 1.055.592,00 ден.)

3. Друштво за производство, услуги и трговија ДЕ-ЛУКС ДОО Штип (соспственик Венцислав Бочварски) (вкупно приходи: 26.012.650,00 ден. со добивка од 2.225.035,00 ден.)

4. Друштво за просторни и урбанистички планови, инжинеринг и др. УРБАН ДОО Штип (соспственик Владанка Бочварска) (вкупно приходи: 3.082.847,00 ден. со добивка од 57.699,00 ден.)

5. НЕМЕТАЛИ (Сепарација) (соспственик Венцислав и Владимир Бочварски)

Според Благој Бочварски би требало секој граѓанин на РМ да има достоен и нормален живот и за тоа би требало кога тие ќе дојдат на влас секој вработен да има минимум месечни примања од 29.000 денари. Само за илустрација може да се наведат неколку примери на вработени во неговите приватни фирми со нејзините месечни примања.

1. Мартин Жежов (дипл.инг. враб.во Пелагонија-Инжинеринг доо) со месечни примања 17.500 ден.

2. Гоце Блажевски (работник враб.во Пелагонија-Инжинеринг доо) со месечни примања 14.173 ден.

3. Бајрам Дурмишов (работник враб.во Пелагонија-Инжинеринг доо) со месечни примања 14.173 ден

4. Билјана Стамболиска (работник враб.во пекара ДЕ-ЛУКС) со месечни примања 11.935 ден

Како младиот политичар Благој Бочварски заедно со неговата фамилија успешно опстојува во оваа недемократска, ненародна и хибридна власт според него и како успева да заработува милионски суми и да има вкупни приходи над 1 милион евра на годишно ниво, за што би требало да се запрашаат и членовите на штипското СДСМ.

 

Извор
Журнал.нет

Актуелно

Фокусот на идната влада ќе биде во економијата

„Фокусот на идната влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе биде исклучиво во економијата", нагласи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски гостувајќи во...

Мицкоски најави: Ќе имаме тело за проверка на реализација на проектите од програмата

Денес лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, г. Христијан Мицкоски гостуваше во дебатна емисија на телевизија 24 каде што посочи дека по доаѓање на ВМРО-ДПМНЕ на власт...

Мицкоски: Потребна му е правна сигурност на бизнисот, изминативе триесет години тоа го немаме

„Апсолутно во програмата зборуваме и за нови вработувања. Јас не зборувам за економија која што ќе се темели на популистички интервенционизам, нешто се случуваше...

Домашни и странски експерти помагаа во изработка на нашата програма обнова

„Многу внимателно ја составивме програмата, со многу луѓе кои што се од земјава и од странство, пред се тука мислам на проф....

Мисајловски: Наместо економски бум и Клинички центар, останаа само лагите на СДСМ и Зоран Заев

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листата на изборната еденица 2 Владо Мисајловски, вечерва гостуваше во емисијата на МТВ каде што даде интервју и...

Повеќе вести