КРСТО ЈОВАНОВСКИ СЕ ЗАКОЛНА: Не сум земал 250.000 евра за велепредавство, никогаш нема да ги изневерам принципите на партијата!

  • October 10, 2018

Јас сум христијанин и воспитуван во таков дух. На сите нив им ги простувам гревовите, бидејќи не знаат што прават – вели пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Крсто Јовановски

На тој што прв ме нападна му порачувам: во најможен краток рок да објави материјален доказ, од кого, кога и на кое место сум примил 250 000 евра за да го извршам велепредавството. Ги повикувам органите на партијата јавно да се оградат од обвинувањата кон мене, бидејќи обвинувањето кон мене е и обвинување кон партијата.

Во спротивно ќе сметам дека обвинувањата се заеднички. Се колнам, во својата чест и морал дека никогаш нема да ги изневерам принципите на партијата, никогаш нема да ја изневерам мојата татковина и никогаш во собранието нема да гласам за промена на уставното име на Р.Македонија а со цел промена на уставот. Крсто Јовановски пратеник во собранието на Р.Македонија

Претходно «
Следно »