КУМАНОВЦИ СЕ ОТРУЈА ЗА БОЖИК: И за најсветиот православен празник, Кумановци се трујат!

  • January 7, 2017
  • Коментари

За Божиќ Куманово е убедливо најзагадениот град во Македонија.

kumanovo-640x427

Во моментов, концентрацијата на отровните цестички ПМ 10 е 65 мг/м3, што е 30 проценти повеќе од максимално дозволено загадување.

Еколошката катастрофа на Куманово е толку голема, а состојбата не може да се ублажи ниту со ветерот и снегот што падна.

СДСМ ја има апсолутната власт веќе 27 години, без било каков план и мерки, оставајки ги Кумановчани да се гушат, со растечка стапка на карциноми и други заболувања.

Од гасификацијата на Зоран Заев нема ништо, кој во Струмица го продава најскапиот гас во Европа.

Го нема ниту Оливер Спасовски, кој со години беше секретар на општина Куманово.

Додека Куманово тивко умира од еколошката катастрофа со најзагаден воздух во Европа, ги нема никаде ниту професионалните платеници од еколошките НВО на СДСМ и Сорос.

Претходно «
Следно »