October 24, 2021, 8:40 am

Кapaнтин од 14 дeнa зa Aвгaниcтaнцитe кoи ќe дojдaт вo Македонија

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Граѓаните кои ќе доаѓаат од Авганистан ќе треба да бидат во карантин 14 дена и дополнително ќе се оди на нивно вакцинирање.

– Да, разговаравме за тоа, а до Владата ќе препорачаме сите кои доаѓаат од Авганистан да бидат во задолжителен карантин од 14 дена и дополнитлно да се спроведе вакцинација кај нив.

– Се работи за мал број луѓе – вели министерот за здравство Венко Филипче.

Latest News

Pacтe бpojoт нa гpaѓaни вakциниpaни co тpeтa дoзa пpoтив Koвид-19

Бројот на граѓани кои примиле трета доза против Ковид-19 е во постојан раст. Статистичките податоци на здравствените власти во...

More Articles Like This