ЛАВИНА РЕАКЦИИ ПРОТИВ СОРОС ОД МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ

  • January 28, 2017

Жестоки критики за активностите на соросовата фондација во Македонија. На овој октопод под итно мора да му се пресечат нозете, велат дел од граѓаните.

sarena_revolucija_27.05.2016

Жестоки критики за активностите на соросовата фондација во Македонија. На овој октопод под итно мора да му се пресечат нозете, велат дел од граѓаните. Сметаат дека ваквите организации се стремат кон уништување на државата, како што се обидуваат да направат во земјава, и како што прават и во други делови од светот особено во Европа.

Против невладините организации финансирани од Џорџ Сорос се огласи и новоформираното движење „Стоп Операција Сорос”. Тие испратија документ до институциите во САД. Очекуваат – луѓето кои имаат влијание таму да го истражат овој случај и да биде именувано ново раководство на повеќе нивоа и да се информираат како биле злоупотребувани американските даночни обврзници.
Инаку мрежата невладини под капата на Институтите отворено општество е активна во повеќе земји, а најгласни се онаму каде Џорџ Сорос е најизложен на критика. Така во најновиот извештај на Транспаренси интернешнал, која е директно финансирана од Сорос – Македонија, Словачка и Унгарија – бележат намалување во индексите за перцепција на корупцијата. Слични беа и оценките на Фридм хаус.
Претходно «
Следно »