ЛАВРОВ : Ќе поддржиме одлука прифатена од народот, без мешање од надвор и без поставување на вештачки услови

  • June 13, 2018

Шефот на  руската дипломатија Сергеј Лавров во врска со Договор помеѓу Македонија и Грција објавен од страна на Заев, изрази надеж дека истиот е поддржан од народот во двете држави.

,,Секогаш нагласувавме дека се залагаме за пронаоѓање на решение околу  проблемот на Македонија и Грција , дека треба да се реши без притисок, без мешање од надвор, и без поставување на вештачки услови. Повторувам како и предходно, секогаш ќе поддржиме одлука која ќе има широка народна поддршка. Се надевам дека овој Македонско-Грчки Договор објавен вчера е токму таков“, изјави Лавров на прес конференција во Москва.

Претходно «
Следно »