January 28, 2021, 3:22 am

„Лајковите“ заминуваат во историјата: Фејсбук ќе ја отстрани можноста да „лајкување“ на страници

Поврзано

Експерти предупредуваат: Ајфон12 може да биде опacен по здравјето

Ајфон 12 може да биде опасен за здравјето на луѓето кои имаат инсталирано пејсмејкери или дефибрилатори, доколку се најде...

Beднaш избpишeтe ги oд тeлeфoнoт: Google блokиpaшe 164 oпacни aплиkaции

Google блокираше 164 апликации од Play Store, а Android корисниците сега треба да ги избришат овие апликации кои можат...

(Видео)Дpoнoт нa Sony вo aкцијa:Airpeak нaскopo вo пpoдaжбa

Компанијата Sony стана дел од пазарот за дронови и го претстави Airpeak, најмалиот дрон кој може да носи камера...
- Advertisement -

Фејсбук, со новиот редизајн, ќе ја отстрани можноста за лајкување на страници кои ги користат познатите личности и брендовите.

Наместо тоа, ќе биде покажан само бројот на следачи, како и „news feed“, односно просторот каде што корисниците можат да комуницираат со другите.

Како што велат од компанијата Фејсбук, бројот на следачи ќе биде главно мерило за „популарноста“, затоа што тоа е најдобар индикатор за успешноста на некоја страница.

„Ги тргаме лајковите и се фокусираме на следачите за луѓето што поедноставно да се поврзуваат со своите следачи“, соопшти Фејсбук, пренесе „Ројтерс“.

Latest News

Тасевски: Според големата Финска Реформаторка родот е флуиден, легнуваш како машко, се будиш како девојче

Актерт Сашо Тасевски реагираше на контроверзните реформи во образованието кои власта планира да ги спроведе во најкраток можен рок. „Наскоро...

More Articles Like This