ЛОНДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“: На протестите на Македонската дијаспра во Лондон им се приклучи и полицијата!

  • March 12, 2017
  • Коментари

Значителен број на Македонци вцера се собраа пред пред Вестминстер во Лондон како поддршка за зачувување на унитарноста и самостојноста на Република Македонија.

470344-foto-londonskata-policija-naviva-za-zaednichka-makedonija

-Мојата земја е Македонија и мојот јазик е македонски, пишува на еден од транспарентите.
Припадници на лондонската Метрополитен полиција од присутните добија македонски знаменца.
Македонската дијаспора изминативе денови силно застана зад граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА, која секојдневно протестира за зачувување на унитарноста на државата и отфрлање на тиранската платформ, која е вовед во редефинирање на Македонија и нејзина федерализација.

Претходно «
Следно »