ЛОНДОН ПОВИКУВА НА РАЗУМ: Доста е станизирање на Русија – Вашингтон и Лондон треба да работат на добри односи со Москва!

  • January 10, 2017

Велика Британија и САД треба да продолжат со двојната стратегија за „ангажирање во иднина“ со Русија , наместо и понатаму да се „сатанизира“ Москва, изјавил министерот за надворешни работи на Велика Британија Борис Џонсон

boris_jhonson
Џонсон истакнал дека двојната „стратегија за ангажирање и иднина е она што им е потребно“ на Вашингтон и Лондон во односите кон Москва.

„И го свртевме вниманието на новата американска администрација на тоа дека понатамошна сатанизација на Русија или туркањето на Русија во ќош би била лудост“, рекол Џонсон пред пратениците. Џонсон во неделата потсетил во Њујорк, каде што се состанал со клучните членови на тимот на новоизбраниот претседател на САД Доналд Трамп, а потоа во Вашингтон се состанал со американските пратеници.

Претходно «
Следно »