ЛОС АНЏЕЛЕС ХЕРАЛД 1909: Македонско момче oд Солун се обиде да го yбиe бугарскиот крал

  • December 2, 2019

 

Владата на СДСМ на чело со Зоран Заев со два скандалозни договори се откажа од вековната македонска историја преку договорот за доброседство со Бугарија и договорот од Преспа за промена на името. Но сепак историјата е запишана во весници, историски книги, но и меморијата на секој еден Македонец. Владимир Најденов се обидл да го убие бугарскиот цар Фердинанд пукајќи на него. Како што пишува американскиот весни Лос Анџелес Хералд во 1909 се работи за Македонец од Солун кој како што пишува весникот сакал да му се одмази на царот за убиството на Борис Сарафов и други македонски партиоти.

Anyone have any more information about this?1909 the attempted assassination of Bulgar King Ferdinand by a young…

Gepostet von Macedonian Coalition am Sonntag, 1. Dezember 2019

Претходно «
Следно »