ЛОШОТО НЕВРЕМЕ НЕ ГИ ОДВРАТИ НИТУ БИТОЛЧАНИ: Широк Сокак повторно претесен!

  • March 8, 2017

Битолчани уште еднаш, без разлика на лошото време излегоа за да кажат „СТОП“ на разединувањето на Македонија и на тиранската платформа.

bitola3-2-640x480

Граѓаните испратија јасна порака дека не сакаат воведување на двојазичност на целата територија на Македонија, промена на химната, знамето и државниот грб, како и вметнување на албанскиот јазик на банкнотите и монетите.

Во тиранската платформа се предвидува и усвојување Резолуција во Собранието со која би се осудиле Германците, Турците, Србите, Црногорците, Хрватите, Бугарите за наводен геноцид врз Албанците во периодот од 1912 до 1956 година.

bitola-8-640x480

bitola1-2-640x362

bitola2-2-640x480

bitola4-2-640x339

bitola5-1-640x480

Претходно «
Следно »