МАКЕДОНЕЦ „РAСТУРА“ ВО КИK БОKС: Младиот Виктор освои Интернационален шампионски појас во Кик бокс во Германија

  • July 20, 2019

Виктор Димовски е млад спортист кој е родум од Велес, а моментално живее во Франкфурт. Минатата недела Виктор го освои Интернационалниот шампионски појас во киk-боkс во Германија.

Младиот шампион по победата го развиори македонското знаме и сонцето од Кутлеш, а во богатата витрина на Виктор се наоѓаат уште медалите од едно Светско првенство, два пати го освојувал интернационалниот шампионат, едно Европско првенство, како и еден појас, 8 пехари, 8 медали и 17 сертификати.

Претходно «
Следно »