МАКЕДОНИЈА ИМА СО ШТО ДА СЕ ГОРДЕЕ: Македонскиот филм „Господ постои,името и е Петрунија“ доби две признанија во Берлин!

  • February 17, 2019

Македонскиот филм „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска доби две награди на денешната церемонија за доелување на награди од независни жири комисии на престижниот Берлински филмски фестивал.

Филмот на Теона ги доби престижната награда од жири комисијата „Ecumenical“ и наградата наречена „Guild Film Prize“. Наградите ги подигна Лабина Митевска.

Претходно «
Следно »