МАКЕДОНСКА ИНОВАЦИЈА: Ракија од јапонско јаболко се прави само во Стојаково

  • May 30, 2019
  • Коментари

На сите им е познато дека ракијата се прави од овошје, најчесто од грозје,слива,кајсија и круша, но малкумина знаат дека во селото Стојаково (општина Богданци) почна да се произведува и од јапонско јаболко.

Неодамна стојачанецот Костадин Воданов успеа прв во Македонија да направи ракија од јапонско јаболко.

Човекот желба имал одамна, експериментирал пет години но на крајот сепак успеал да го направи она што досега никој не го направил во нашата држава, а можеби и пошироко.

Целата сторија на СИТЕЛ, погледнете ја ТУКА.

Претходно «
Следно »