МАКЕДОНСКИОТ МУ Е СТPАНСКИ ЈАЗИК: На новиот министер за култура македонскиот му е втор јазик

  • June 23, 2019

Премиерот Зоран Заев денеска достави предлог до Собранието со новите министри, меѓу кои и Хисни Исмаили, кој треба да го превземе Министерстово за култура. Во јавноста деновиве отворено се нeгодуваше за тоа што доктор е поставен во сосема несоодветен министерски ресор.

Во неговото професионално CV, пак, идниот министер во македонската влада наведува дека македонсиот јазик му е странски.

Претходно «
Следно »