ММА БОРЕЦОТ АМЕДОВСКИ СО НОВА ПОБЕДА: ,,Македонскиот тигар“ за миг го ур на Французинот (ВИДЕО)

  • December 2, 2018
  • Коментари

ММА борецот Ален Амедовски за не цели 12 секунди го н окаутираше францускиот противник во својата осма ултимејт фајт б итка.

“Македонскиот Тигар” Ален Амедовски вечерва дојде до својата осма победа во исто толку мечеви во својата засега брилијанрна ММА кариера без пораз.

Тој сиоќа во Ултимејт фајт брба (УФЦ) во Џенова повторно со високо кренато македонско знаме по победата против Французинот Ибрахим Мане кој успеа да издржи само 12 секунди колку што му требаше на Амедовски со технички но каут да ја заврши б орбата.

Практично најавата на бор бата во Џенова траеше неколку пати подолго од самата бор ба
Иако повисок и навидум фаворит французинот не можеше да го одбие првиот нап ад на Амедовски кој со само два уд ари го нок аутираше Мане по што судијата Дан Мариглиота не дозволи продолжување на бо рбата.

Популарно наречен “Македонскиот Тигар”, 29 годишниот борец кој е родум од Центар Жупа вечерва во Рим, Италија ја оствари осмата победа во професионалната кариера во овој ж есток и популарен спорт.

Ален и во претходните 7 настапи бриљираше во м ечевите на Апенините и главно во Милано со Флури, Мамду, Саммарко, Дорошкин, Ткачи и Фантасиа во кои извојува брзи и ефектни победи.

И синоќа Амедовски победата ја прослави со високо кренато македонско знаме а традиционално македонскиот државен симбол е присутен и на спортската опрема на сите негови б орби.

Поради неговото потекло Амедовски покрај Македонски тигар го нарекуваат и Принцот од Жупа и Кралот на Река.

Во линкот е видеото во кое се гледа кратката и ефкетна б орба на Амедовски.

Претходно «
Следно »