МАКЕДОНЦИТЕ ОД СИТЕ СТРАНИ НА СВЕТОТ СЕ ОБЕДИНУВААТ ЗА МАКЕДОНИЈА: Македонците од Малта со порака до Претседателот Иванов да не потклекнува на притисоците

  • March 11, 2017

14102200_114866185633823_7077763223730939583_n (1)Заедницата на македонци во Малта остро ги осудува последните случувања во нашата татковина . Ги повикуваме сите инволвирани страни да седнат и заеднички да најдат решение со цел завршување на политичката криза.

Притоа ги замолуваме сите страни да се водат од македонските државнички интересите со цел недозвулање на редефинирање на нашата држава и задоволување на туѓи идее и цели кои се анти-македонски.

Истовремено го охравруваме нашиот претседател господинот Ѓорѓе Иванов во истрајноста и не подлегнување под притисоци за доделување на мандот на партија, партии кои ја подржуваат фамозната и анти уставна Тиранска платформа.

Македонија е се што имаме . Македонските национални итереси немаат цена и време на траење. Браќа и сестри македонци и сите оние кои се чувствуваат како такви ние сме секогаш со вас . На браникот за татковината !
Со почит
Македонците во Малта
#ЗаЗаедникчаМакедонија #И4

Претходно «
Следно »