МАНЧЕВСКИ: Вработените во администрација кои седат дома добија покачување од 5 %

  • October 12, 2019

И вработените во јавна администрација кои седат дома добија покачување за 5 %, а ова го потврди и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски.

Тие се многу малку, трансферите се одвиваат, нормално ако се вработени во јавна администрација покачувањето важи за сите. Проблемот со овие луѓе е се помал, бројот секојдневно се намалува, после цела деценија откако никој не го решил овој проблем, конечно доаѓаме до целосно решени, истакна Манчевски во емисија во ТВ21.

Претходно «