МАСОВНО ТРУЕЊЕ ВО ГОСТИВАР: Уште 60 лица затруени во Гостивар!

  • October 27, 2017
  • Коментари

Уште 60 лица побарале лекарска помош во Гостивар, информираат од Министерството за здравство.

Bо текот на ноќта, во гостиварската болница, лекарска помош побарале уште 60 нови лица со исти симптоми- дијареа и изнемоштеност.

Од епидемиолошките и другите спроведени мерки, со сигурност може да се констатира дека не постои поврзаност за консумирање храна од еден ист објект.

Од Центарот за јавно здравје и ДСЗИ се на терен и ја следат состојбата. Во тек е обработка на податоци по што надлежните институции ќе излезат со соопштение. Од податоците и информациите, кои ќе ги добијат од подрачниот ЦЈЗ, доколку има потреба ДСЗИ ќе издаде решение со конкретни мерки.

Претходно «
Следно »