МАЈКА МУ ОСТАВИЛА НА СОПРУГОТ “УПАТСТВО ЗА РАКОВОДЕЊЕ СО ДЕЦА“ И ГИ 3АПAЛИ СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ

  • May 29, 2019
  • Коментари

Во периодот кога заминала на службен пат или на краток пат, мајките за разлика од татковците ништо не оставаат на случајност, па така покрај усмените упатства
некои оставаат и писмени инструкции на сопрузите и децата. Една мајка од Србија токму поради тоа стана хит на социјалните мрежи, бидејќи нејзиното Упаство за раководење со децата , покрај во домот се најде и на интернет.

https://twitter.com/malatehnicarka/status/1133402179363123201

Твитерџиката од Србија на својот твитер профил на кој се потпишува како Техничарка, го закачила списокот кој го оставила на сопругот, во кој навела се што треба да работи со децата од четврток до недела, времето кога требало да биде на пат.

https://twitter.com/malatehnicarka/status/1133402179363123201

Всушност, “Упаството за раководење со децата“ како што го анрекла овој список , во себе содржи такстативна саатница на обврски на децата во училиште и на тренинг, исто така и споредни обврски како одење на родендени. Меѓутоа, тука не е крајот на грижата на оваа мајка, бидејќи таа покрај напомените на сопругот дека на роденден да однесе пари за подарок, како и тоа да носи и две чоколади кои предходно ги купила и ги оставила во кујна.

Во упатството наведува и што да направи доколку има вонреден тренинг, како итоа што да работи доколку таа задоцни со враќањето од пат и доколку не дојде дома на време.

https://twitter.com/malatehnicarka/status/1133402179363123201

Едно сме сигурни , дека списокот на татковците сигурно е многу помал, во стилот дека храна има во фрижидер а пари во некоја фиока…..

Претходно «
Следно »