МАЈКРОСОФТ ЈА ОБЕЛОДЕНИ ПЛАТФОРМАТА: Kрипто токени подготвени за претпријатијата

  • November 4, 2019

Мајкрософт сака градење на блоккејн-токените во облакот да биде лесно како приклучувањето на печатачот.

Така вели Марли Грај, главен архитект на Микрософт, по објавувањето на понеделникот на платформата „Азур Блоккаин Токенс“.

Исто како печатачите некогаш беа бoлки да се постават – со несреќа на типот на печатачот и нивните соодветни возачи специфични за уреди – Греј вели дека крипто-токените ориентирани кон претпријатијата во моментов cтрaдаaт од истите cтaпици.

Најавена на конференцијата „Мајкрософт Игнит“ во Орландо, Флој, платформата им овозможува на бизнисите да изберат од растечки пакет на шаблони за градење токени кои се во согласност со иницијативата „Токсономија за токен“ (ТТИ) – стандард конзорциум за поттикнување и претприемништво предводена од Греј.

Досега има направено голем број на токени во согласност со ТТИ, наменети за употреба како награди за лојалност или за поттикнување на софтверски тимови за исполнување на наведените цели, како и традиционални финансиски инструменти, како акредитиви во трговското финансирање.

TTI веќе отиде подалеку отколку што другите претпријатија играат во добивање на различни и конкурентни фракции на blockchain – од IBM до R3 до ethereum варијанти – под еден покрив.

Претходно «