МВР И ФОН ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА: Создавање нови стручни вредности што ќе бидат ефектуирани во нашето секојдневно работење

  • July 10, 2019

MВР и Универзитет ФОН, потпишаа Меморандум за соработка..

Денеска потпишавме меморандум за соработка меѓу МВР и Универзитетот ФОН, тргнувајќи од веќе востановените принципи на максимална отвореност и подготвеност за соработка со образовните институцуии, напиша на својот ФБ профил министерот Спасовски.

„Препознавајќи ги заедничките интереси, конципиравме една прецизна правна рамка со сегменти каде што теоретски, но и практично, се поклопуваме во нашето работење, се со цел дополнително унапредување на едукативните стандарди, а преку тоа како директен бенефит создавање нови стручни вредности што ќе бидат ефектуирани во нашето секојдневно работење. Искрено верувам дека во периодот што е пред нас ќе успееме да ги исползуваме на вистински начин сите погодности што ги нуди меморандумот, креирајќи, на тој начин, можности за натамошно продлабочување на соработката меѓу двете институции“ напиша Оливер Спасовски министер за внатрешни работи на Македонија

Претходно «
Следно »