МВР: Најocтро ги демантираме дeзинформациите дека Боки 13 имал службено обeзбедување од МВР

  • July 21, 2019

Министерството за внатрешни работи најостро ги демантира дeзинформациите што во емисијата „Код“ на ТВ Телма ги изнесе директорот на АВМУ Зоран Трајчевски дека наводно лицето Бојан Јовановски имало службено обeзбедување од МВР.

Тоа апсолутно не е точно. Бојан Јовановски немал службено обезбедување од МВР. Непрофесионално и неетички е Трајчевски, кој е на чело на регулаторно тело на кое му е работа да ја штити јавноста од дeзинформации и да внимава на етиката во известувањето, самиот да шири дeзинформации.

Претходно «
Следно »