МЕНЧЕ ТОЧИ КАКО ДА ПРОПАДНА ВО ЗЕМЈА: Еве зошто Менче Точи повеќе се грижи за рејтингот на Таравари, отколку за здравјето на најмладите!

  • August 29, 2017

Една од главните критичари на Македонското здравство, новинарката Менче Точи која за секоја грешка на претходниот министер беше прва со енергична акција и пишан збор, веќе со денови ја нема да се јави за случаите во кои поради лекарска негрижа или хаосот кој беше создаден со новите кадри во болниците поставени од Таравари, починаа најмалку осум бебиња

Но една фотографија велат, е илјада зборови. Така, од погорната фотографија станува јасно зошто Менче Точи, инаку познат критичар на здравствените власти во земјава, веќе со денови молчи за чумата која го зафати македонското здравство по поставувањето на Таравари за министер за здравство.

Имено, за само една недела во Македонија починаа најмалку осум бебиња, а наместо одговорност Таравари реши да се исмева на Фејсбук, објавувајќи фотографии од хамбургери и ширејќи невкусна политичка пропаганда.

Точи, во меѓувреме повеќе се грижи за рејтингот на министерот, отколку за здравјето и безбедноста на пациентите, особено оние најмладите.

 

Претходно «
Следно »