МИГРАНТИТЕ ПОЧНАА ДА ПРИСТИГНУВААТ: Полицијата фати четири Палестинци кои нелегално влегле во Македонија

  • April 7, 2018
  • Коментари

Тие илегално ја поминале грчко-македонската граница. Со нив бил извршен разговор, по што биле пренесени во Прифатниот центар за странци „Гази Баба“.

Во текот на вчерашниот ден во 16 часот во реонот на мост на Лажечка река, по регионалниот пат кон Битола, полициски службеници ги привеле лицата A.А. (18), Ф.М. (24) и Е.З. (44), сите од Палестина, кои биле без документи за идентификација. Личните податоци се земени по личен исказ.

Тие илегално ја поминале грчко-македонската граница. Со нив бил извршен разговор, по што биле пренесени во Прифатниот центар за странци „Гази Баба“.

Претходно «
Следно »