МИГРАНТИ ПО УЛИЦИТЕ НА СКОПЈЕ: Пристигна првата тура мигранти – ги има насекаде низ Скопје

  • July 27, 2018
  • Коментари

Жителите на Скопје алармираат на социјалните мрежи дека мигранти се шетаат по улиците во Скопје и дека трајно ќе се населат во главниот град. Овие тврдења на жителите на Скопје не се без основа затоа што во Сараево повеќе месеци се шетаат мигранти и затоа Советот на Европа (ЦЕБ) обезбеди милион евра бесповратна помош за Босна и Херцеговина во обид да го реши проблемот со сместувањето на илегалните мигранти кои и натаму пристигнуваат во земјата.

Парите во БиХ ќе бидат искористени за адаптирање на напуштена касарна во околината на Сараево, која ќе стане центар за сместување мигранти. Ова се случува во време кога во Визбегово се гради според едни дом за бездомни лица а според други камп за мигранти.

Претходно «
Следно »