МИКО: Димитров ќе си оди оти нема ништо заедничко со повеќето Македонци

  • May 9, 2019

И покрај негирањето на министерот за надворепни работи никола Димитров дека не ја напушта земјата на која ѝ го смени името поранешниот македонски почесен конзул во Аризона Џејсон Мико е уверен дека министерот за надворешни работи наскоро ќе ги напушти и функцијата и државата.

А можеби тој ја кажува вистината, барем еднаш. Но, останува фактот: Димитров ќе ја напушти својата позиција и ќе си замине од Македонија во блиска иднина по нова и профитабилна кариера со неговите западни елитистички пријатели, со оглед на тоа дека нема ништо заедничко со повеќето Македонци, пишува на Твитер.

Претходно «
Следно »