Миленко за Мериот: Who the f()ck are you?

Поврзано

САД не го сакаат Фрчкоски за амбасадор

Љубомир Данаилов Фрчкоски, за кого неодамна беше објавено дека ќе биде новиот македонски амбасадор во Вашингтон, од Соединетите Американски...

Едностран договор: Во Македонија се гледа бугарска телевизија, но не и македонска во Бугарија

Од вчера македонските граѓани кои се на мрежата на Телеком можат да ја следата програмата на бугарската национална телевизија....

Вечерва 21:00 часот на Инфомакс – бomба интервју со Трифун Костовски

Вечерва 21:00 часот на Инфомакс - бomба интервју со Трифун Костовски нa oфицијалната Фејсбук страница на Инфомакс. -Следете вечерва на...
- Advertisement -

Долго време пред избори мојата стратегија за последните избори беше да победи ВМРО-ДПМНЕ, прво нека победи вели Миленко Неделковски во Прашањето ми е следно…

„Мене верувам и тебе ти велат ти си не знам Груевист, Мицковист, ти си овака и онака. Не сум ја ништо. Ако смогнеа сила сите требаа да повикаат да гласаат за ВМРО. И Никола Груевски, Никола Груевски пред избори не повика да се гласа.

Ако се овие вистински патриоти од Мериот ама прво дај да победиме, не можеш без победа. Да направиме се да загуби и на следни и на локални?

Ако се вистински патриоти од Мериот а не се и не повикаа да се гласа. и кој е тој светец кој после тоа ќе дојде и ќе ги реши работите. Кој е изборот кој е подобар.

Ќе не обедини сите… Нино Тодоров? Ќе не обедини Никола Поповски таму од Брисел?

Кој ќе не убеди, Мите лимунада ли ќе не убеди?

Него дајте да се собереме околу идејата, национална, националистичка,  патриотска, десна ВМРО-вска, да го победиме ова зло, и после ќе ги расчистиме не во партија туку во таа опција. А вака на сите страни распукано, растресено налево надесно не е тука решението.

Александар Митовски: Ние немаме кој да каже и кој да изанализира затоа што најчесто реториката на овие во Мериот, колку гласови освоил кој Христијан го однесе ВМРО-На уште избори во уште еден пораз, 10 -12 помалку, Ако 2006 310 000 е сеа никој не се наоѓа тоа да го каже, . Но никој не се најде да направи една анализа колку Христијан Мицковски освоил гласови за претседателски, за парламентарни, а со колку Љупчо Георгиевски добил власт.

Со 10-12.000 помалку, Љупчо Георгиевски 316.000.  гласови освоил Христијан Мицковски на претседателски, локални, парламентарни. И сега никој не се наоѓа да го каже дека Љубчо победил со 10-20 илјади помалку дошол на власт. Ако освоил он сега 315.000 сега, а Љубчо дошол на власт и сега никој не сака тоа да го каже. И тука се гледа тенденцијата да се растури опозицијата околу тој момент.

На некој во власта му смета, па ова му смета, кога нормално овие му се јатаци.  

Миленко Неделковски
Вели понатаму дека сега е веќе многу тешко да се утврди, но секој нанесува штета.

Но да појдеме од делот од Мериот. Има многу луѓе кои ми приоѓаат и доаѓаат и демек Мицковски да бил сменет и тоа е главниот вокабулар на Мериот.

Меѓутоа јас не го донесов на власт во ВМРО-ДПМНЕ, јас не го однесов во Валандово на Конгресот, не го направив генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ. Тоа го направи кадровската комисија на ВМРО-ДПМНЕ, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и лидерот во сенка Сашо Мијалков.

Сега некои велат дека Никола Груевски повикал нешто против Христијан, но јас во тоа не верувам.

Сашо Мијалков, излези и кажи дека ти си згрешил, кажи зошто си погрешил. Кажи како другите бегале да бидат претседатели на ВМРО-ДПМНЕ.

Ако победи е посилен, но подруго е кога е народна партија.

Кажи зошто си погрешил. Тодоров избегал и Илија Димовски избегал.  Избегале сите колку знам на Никола Поповски за кој му било кажано дека немаш доволно кохонес да бидеш таму.

Исправно е неисправно е нивно, е ти бидејќи ти си фраерот.

Меѓутоа ако Сашо Мијалков смета дека се слаби резултатите, е ти што не даде кандидат ти во Штип?

Па да видиме колку си ти јак у Штип?

Христијан Мицковски излезе и кажа дека ќе биде наместено во Штип, и пандемија, легитимно. Исправно неисправно е легитимно тоа мислење.

Е што не излезе Сашо Мијалков што не излезе и не даде кандидат. Тие ситните не успеаја потписи да соберат, тие кажуваат требало вака, требало, онака.
Ти со Никола Тодоров и  Ивица Конески шо не отидовте у Штип и не кажавте кој да биде кандидат?

Така да тие луѓе што напаѓаат. Па тие ситните, што не умеат да соберат по 300-400 потписи.

Па ја со 300 луѓе додека не беше пандемијата, до 11 часот сабајлечки се гледав, а вие луѓе кои не собраа потписи а беа потребни 1000. Oк лут си му на Христијан, нејќе да праи. Ти шо не си напраиш партија,  Зошто ти не му кажеш што треба да праи. Како е тоа, каква е таа самобендисаност, и пази со кој минат труд. ..

Кој си бе ти? Who the fuck are you?

Latest News

САД не го сакаат Фрчкоски за амбасадор

Љубомир Данаилов Фрчкоски, за кого неодамна беше објавено дека ќе биде новиот македонски амбасадор во Вашингтон, од Соединетите Американски...

More Articles Like This