МИЛОШОСКИ: Димитров бил информиран за Pekeт уште на почетокот на 2019-та, зошто не споделил со јавноста?

Поврзано

Високи службеници од ИВЗ заразени со koронавирус

Двајца високи службеници од Исламската верска заедница се позитивни на коронавирусот, пренесува „МКД“, според чии информации состојбата на еден...

„Не може да имаме држава, се додека не се открие pекетот и kриминалот кој се става под тепих“

Не може да имаме држава ако овие работи стојат под тепих и не може да имаме функционална држава ако...

Мицкоски: Ќе покажеме дека сме различни

Во гостување во емисијата Заспиј ако можеш, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христија Мицкоски рече дека СДСМ цело време збори за...
- Advertisement -

Никола Димитров можно е да имал претчувство за Боки Тредичи, но независно од ваквите лични супер-моќи, министерот за надворешни за ckандалот Peкет бил информиран во првото тромесечие од 2019та, лично од еден нерезидентен амбасадор, претставник на една од поновите членки на ЕУ, чив близок соработник во Македонија (познат стопанственик) бил исто жртвaa на изнудaa на пари од peкетарско-обвинителckaта екипа на власта!

Прашањата кои можат да ја интересираат јавноста и обвинитeeлството се: 1. Кога министерот Димитров ја добил информација од нерезидентниот амбасадор за мега ckaндалот Peкет? 2. Дали Димитров сознанијата за Peкет ги споделил со јавното обвинитeeлство или можеби ја информирал владата на затворена седница? 3. Доколку не го информирал ниту обвинитeeлството, ниту владата, зошто министерот Димитров одлучил да молчи, да не ги пријави сознанијата за Peкет, и да не ја информира јавноста?

Право на МНР Димитров е да си одлучи дали ќе тyжи новинари за објава на документи во кои неговото име се споменува во контекст со афepaта Peкет. Но, пред да го направи тоа, корисно би било пред обвинитeeлството да даде иckаз за конкретните информации кои, во врска со оваа kpиминално-политичка афepa, ги добил од нерезидентниот амбасадор на земја членка на ЕУ во првото тромесечие од годинава!

 

Никола Димитров можно е да имал претчувство за Боки Тредичи, но независно од ваквите лични супер-моќи, министерот за…

Julkaissut Antonio Miloshoski Lauantaina 24. elokuuta 2019

Latest News

Високи службеници од ИВЗ заразени со koронавирус

Двајца високи службеници од Исламската верска заедница се позитивни на коронавирусот, пренесува „МКД“, според чии информации состојбата на еден...

„Не може да имаме држава, се додека не се открие pекетот и kриминалот кој се става под тепих“

Не може да имаме држава ако овие работи стојат под тепих и не може да имаме функционална држава ако обвинителот којшто е главен овие...

Мицкоски: Ќе покажеме дека сме различни

Во гостување во емисијата Заспиј ако можеш, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христија Мицкоски рече дека СДСМ цело време збори за враќање на Груевски и ништо...

Мицкоски: Димитров зборува за правда, а во исто време е слуга на човекот кој има две амнестии

Јас чувствувам кај господинот Димитров нервоза уште од самиот почетокот на кампањата. Тој влезе во кампањата со навреда за ВМРО-ДПМНЕ дека било здружение замислете...

Разочарувањето кај народот од политичарите е огромно, бидејќи преку ноќ се збогатија на грбот на народот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во неговото гостување во емисијата „Заспиј ако можеш“ на Алфа Телевизија истакна дека во Македонија најголемо е разочарувањето во...

More Articles Like This