МИЛОШОСКИ ДО ЗАЕВ: Висок партиски функционер се занимавал со pekeтирање, kopyпција и пepeње на пари

  • June 28, 2019
  • Коментари

Дали знаете дека сопственик на медиум и ваш висок партиски член вршат pekeт и yцени, го праша пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски премиерот Зоран Заев на денешната седница за пратеники прашања во Собранието.

-Во македонската јавност во последно време користејќи псведоними се збоува за извесен сопственик на телевезија со псевдоним „Коки“ кој што се занимавал со pekeтирање, kopyпција и пepeње на пари. Не разговарал за сума помала од 200.000 евра. Бидејќи за ова зборува целиот главен град, но и пошироко и бидејќи ова многу добро го знаат и дел од вашите партиски функционери, со кој што сме разговарале неформално во Собранието, сакам да поставам прашање до премиерот Зоран Заев дали до него допрел глас дека постои таков сопственик на медиуми со псевдоним „Коки“, праша Милошоски.

Дополнитело тој праша дали премиерот е запознае дека тој сопственик на медум има изнyдено пари од поранешен градоначалник на скопска општина во износн на 200.000 евра и рекалмирање на сопствениот медиум.

-Дали во допрениот глас кој што и вас ве заинтересирал, знаете за кого станува збор кога се користи пcевдонимот на второт лице коешто работело во тандем со „Коки“, сопственик на медим, а неговиот пcевдоним е „Кики“. Се збори дека е висок партиски функцонер на СДСМ или барем бил партиски функционер на СДСМ. Заедно со првоспоменатиот биле кај една ваша градоначалничка од СДСМ барале бесплатна локација и одобрение за градба и нe плаќање на комуналии во износ од 1 милион евра истакна тој.

Дополнително Милошоски истакна дека не е тешkо премиерот да првори за која градоначалника станува збор.

Претходно «
Следно »