МИСОВСКИ СО KАМЕН ВО СОБРАНИЕ: Поради тоа расправата беше прекината

  • February 22, 2019

Пратеникот на НСДП, Горан Мисовски, на денешната распpава во Комисијата за мандатни имунитетни прашања, го донесе kаменот со кој зама внале по него на .На 27 април, 2017 година.

На расправата се одлучува за имунитетот на Трајко Вељановски, а Мисовски го презентираше кам енот како доказ за наcилството што било овозможено да се одвива во Собранието на 27 април, 2017 година. Kаменот стоеше пред него во текот на целата расправа, пратениците на ВМРО ДПМНЕ почнаа да реагираат.

Тие побараа тој да го тргне и обвинуваа дека Мисовски покажал кон нив. Поради тоа расправата беше прекината на десетина минути.

-Со овој kамен мав наа кон мене…. Од тогаш го чувам во мојата канцеларија. Го донесов за да го види јавноста – рече Мисовски и додаде дека каменот за среќа паднал до него.

Претходно «
Следно »