November 28, 2021, 9:26 am

Митовски: Ќе го објавиме оригиналниот документ на кој ce базира фaлсифиkaтот на СДСМ

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Зборувајќи за фалсификатот кој СДСМ се обиде да ѝ го подметне на јавноста, а со кој се тврди дека кандидатката за градоначалник на Град Скопје, Данела Арсовска, има бугарско државјанство, Александар Митовски, откри дека ќе биде објавен оригиналниот документ кој е искористен за фалсификувањето на документите на Арсовска.

„Имаат најдено број, ама од Даниела Арсовска, ама родум е од Струмица таа. Има повеќе Даниели Арсовски во Бугарија. И го искористиле бројот на лична карта на една од нив за да налепат слика од Данела Арсовска и јас очекувам во наредниве денови или вечерва или утре да го добијам и оригиналниот документ, којшто они го објавија, со тој број на документ, да го добија оригиналниот ид а видиме кој стои на таа фотографија. Секако ние соработуваме и со наши колеги од Бугарија, коишто ми ветија директно од Петрич да го најдат оригиналот и да го испратат, и ќе го објавиме и ќе видиме кој е кој. Дали е тоа Даниела Арсовска од Струмица, дали е Даниела Арсовска од Петрич и од каде е родум“, најави Митовскки

Latest News

Од денеска започнуваат Божиќните пости кои траат 40 денови, пред големиот празник Рождеството Христово

Од денес 28-ми ноември започнуваат Божиќните пости кои траат 40 денови, пред големиот празник Рождеството Христово Божик, на 7-ми...

More Articles Like This