МИХАЕЛ ШУМАХЕР – Le Parisien: Шумaxep на таjно леkување во Париз, има пpоблеми со сpцeто?!

  • September 10, 2019
  • Коментари

Францускиот Le Parisien пишува дека Михаел Шумахер пристигнал од Женева во Европската болница „Жорж Помпиду“ во Париз, во понеделникот попладне, на таен третман.

Легендарниот возач на Формула 1 со возило на Брза помош од Женева бил донесен на Одделот за кардиоваскуларна хирургија.
Носилата на кои бил доведен Михаел во зградата беше покриена со темно сино ќебе кое целосно ги покриваше лицето и телото. Тоа беше придружено со осигурување на десетина лица и биле преземена строга грижа да се обезбеди сите љубопитни да останат без информации.

Сè уште нема конкретни информации за здравјето на Шумахер, а главен човек за третманот на 50-годишниот Германец е професорот Филип Менашче.
Le Parisien додава дека Менашче е експерт за клеточна терапија за третман на срцеви заболувања. Тој е исто така раководител на Институтот за мозок и ‘рбет во болницата „Питие-Салпеттриере“ во Париз.

Да се потсетиме, несреќата на Шумахер се случи на 29. декември 2013. година. Мајкл и неговиот син Мик се скијаа во француски Марибел. Во еден момент, Германецот излегол надвор од патеката и се удрил од карпа што го отфрллаи околу десет метри во воздухот.
Падна и ја удрил главата на каменот, и без оглед на неговата кацига, последиците биле драматични.
Потоа, тој беше во индуцирана кома шест месеци. Оваа состојба ги погоди некои негови пријатели до тој степен што веќе не можат да се справат со тоа.

Вил Вебер, поранешен менаџер на Мајкл, е еден од нив.
“Јас го затворив поглавјето на Мајкл после долг период на оплакување. Инаку, ќе полудам.”

Претходно «
Следно »