Михајловски: Зошто се бира петок за притвор?

  • June 30, 2019
  • Коментари

Мизерни услови во Шутка додадете го и фактот дека притвор во петок значи дека притворениот, два дена, сабота и недела, нема право да се види со адвокат или член на семејството, нема право ниту да прими нешто од дома и најмалку три дена ќе биде без средства за лична хигиена (ни сапун, ни тоалетна, ни крпа – апсолутно ништо), во облека во која го донеле, во темна ќелија со -20 или +30 степени, чучавец до глава, реа од отворената фекална канализација, лебарки и стаорци за цимери… речиси си во пеkолот

Михајловски: Зошто се бира петок за притвор?

Петок е најубав ден за реализација на мерката „притвор со изживување за 10+“, пренесува Фејсбук статус членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Тони Михајловски.

Ништо случајно!
Зошто се бира петок за притвор?

Зашто важи за ‘најубав’ ден за реализација на мерката ‘Притвор со изживување за 10+’.

На и онака нечовечки, неописливо мизеpни услови во Шутка додадете го и фактот дека притвор во петок значи дека притворениот, два дена, сабота и недела, нема право да се види со адвокат или член на семејството, нема право ниту да прими нешто од дома и најмалку три дена ќе биде без средства за лична хигиена (ни сапун, ни тоалетна, ни крпа – апсолутно ништо), во облека во која го донеле, во темна ќелија со -20 или +30 степени, чучавец до глава, реа од отворената фекална канализација, лебарки и стаорци за цимери… речиси си во пеколот.
А сега зборувајте ми за фамозниот Датум, за Европа, за вредности и стандарди, и да, за омиленото – човековите права!

Претходно «
Следно »