МИЦКОВСКИ: Граѓаните ги добиваат неопходните количини на електрична енергија

  • January 16, 2017

Електроенергетскиот систем во Македонија е стабилен. Граѓаните ги добиваат неопходните количини на енергија. Викендов во одредена мера се релаксираше електроенергетскиот систем во Македонија, односно ова благо затоплување на времето позитивно влијаеја на конзумот на граѓаните, но се уште не можеме да кажеме дека најлошото помина. Ни претстои уште една недела која ќе биде прилично снежна според светските хидрометеоролошки станици.

mickovski

Ова во Дневникот на Канал 5 го истакна Христијан Мицковски директор на ЕЛЕМ.

-Остануваме фокусирани и ја следиме состојбата, се справуваме навремено со предизвиците. Успеавме да останеме стабилни, еден од ретките системи во регионот, па и во централноисточна Европа што ги помина на лоши временски услови без посериозни испади на мрежата, додава Мицковски.

Претходно «
Следно »