МИЦКОВСКИ ЗА РАЗЛИКИТЕ ПОМЕЃУ ЗАЕВ И КИРАЦОВСКИ: Јеб*га, ако не можеш со генсекот на твојата партија да се договориш!

  • January 10, 2019
  • Коментари

Пред седницата во Собрание, Александар Кирацовски убедливо говореше дека СДСМ има обезбедено и повеќе од 80 пратеници да гласаат за уставните измени. За време на седницата се соочија со реалноста, па партискиот лидер и премиер Зоран заев призна дека двотретинско мнозинство нема.

Ова го коментираше и Ивор Мицковски на својот Фејсбук профил:

„Кирацоски: Имаме 2/3 мнозинство.Заев: Немаме 2/3 мнозинство. Ако не можеш со генсекот на твојата партија да се договориш, јебига. Кажете за вработувањата и функциите кој навистина одлучува“.

Претходно «
Следно »