МИЦКОВСКИ: Немаме Антикорупциска, немаме Ревизор, немаме попис, а залижаните не убедуваат дека нема криминал

  • December 17, 2018

Поранешниот висок фунцкионер на СДСМ, директор на Центарот за комуникации на СДСМ, Ивор Мицковски континуирано и жестоко на социјалните мрежи ја критикуваа аткуелната власт, предводена од партијата на која тој самиот член, предводена од Зоран Заев. Последниот негов твит укажува на намерните пропусти и нефункционирањето на клучни државни институции кои треба да работат за спречување на криминалот и корупцијата во државата. Пред се Мицковски ги напоменува Антикорупциската комисија и Државниот Ревизор, но го споменува и пописот кој сеуште не е спроведен, притоа коментирајќи дека залижани фаци ги убедуваат граѓаните дека нема криминал, туку отчетност и слобода како и реформи кои наводно се спроведуваат.

-Немаме Антикорупциска, немаме Ревизор, немаме Попис, ама имаме залижани кои ни кажуваат дека нема криминал, има отчетност и слобода, дека реформи се спроведувале, пишува тој Твитер.

Претходно «
Следно »