October 18, 2021, 5:44 pm

Мицкоски се пpocти од Владимир Змејковски: Ја поттикнуваше љубовта кон Македонија, но беше и неуморен критичар кон политичките и општествените процеси

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски преку социјалните мрежи се прости од Владимир Змејковски.

„Се опростуваме од човекот кој сиот свој животен век го посвети на својата татковина. Ја поттикнуваше љубовта кон Македонија, но беше и неуморен критичар кон политичките и општествените процеси. Своето големо искуство секогаш го ставаше на располагање пред сите нас. Владимир Змејковски во нашите сеќавања ќе остане запаметен како голем човек. Почивај во мир“, напиша Мицкоски.

Latest News

ОБСЕ: Регистрирано заплашување на кандидати, пpитиcoци и негативна реторика насочена кон жените кандидати

Кандидатите можеа слободно да водат кампања и основните слободи беа широко почитувани на локалните избори во Македонија, но бројните...

More Articles Like This