МИЦКОСКИ СЕ СРЕТНА СО ЕВРОПСКИОТ ПОЛИТИЧКИ ВРВ: Христијан Мицкоски оствари средба со Себастијан Курц, Јоханес Хан и Доналд Туск

  • May 16, 2018
  • Коментари

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во пресрет на самитот на Европската народна партија кој се одржува во Софија, денеска оствари средба со австрискиот канцелар Себастијан Курц и комесарот на Европската Унија за проширување и добрососедска политика, Јоханес Хан

 

На средбата се разговараше за перспективите на Македонија, актуелната политичка состојба како и стратешкиот интерес на државата за членство во Европската Унија.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во пресрет на самитот на Европската народна партија кој се одржува во Софија, денеска оствари средба со австрискиот канцелар Себастијан Курц и комесарот на Европската Унија за проширување и добрососедска политика, Јоханес Хан

На средбата се разговараше за перспективите на Македонија, актуелната политичка состојба како и стратешкиот интерес на државата за членство во Европската Унија.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски истакна дека партијата ги поддржува европските интеграции на државата што се од интерес на самите граѓани што се покажа и преку активно учество и давање на сугестии во процесот на носење на реформските закони. Воедно беше потенцирана и важноста истите да профункционираат во реалноста, за што осбено треба да превземе одговорност самата Влада.

Мицкоски истакна дека Македонија заслужува и може подобро и дека градењето на мостови за соработка ќе е клучен елемент на ВМРО-ДПМНЕ во отворање на државата и исполнување на стратешките приоритети.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари и разговор и со претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск. Се разговараше за стратешката цел на државата за интеграција во Европската Унија и за продлабочување на соработката на тој план.

Претходно «
Следно »