МИЦКОСКИ СИГУРЕН: СДСМ на следните избори ќе добие дебакл!

  • April 13, 2018

Во интервју за порталот „Призма“ лидерот на ВМРО-ДПМНЕ посочува дека на следните избори СДСМ со сигурност ќе ја загуби власта, и тоа со резултати кои ќе значат дебакл за целата политика која ја претставува владеачката партија

Фото: Призма

„Не е добро јас да кажам. Би оставил граѓаните да направат разлика меѓу начинот на кој јас го водам ВМРО-ДПМНЕ, од оној на Груевски, и на Георгиевски. Врз основа на мислења кои стигнуваат до мене, граѓаните препознаваат сериозна алтернатива на политичката сцена во ова ВМРО-ДПМНЕ што го предводам јас. Убеден сум дека партијата ќе понуди таква програма што на следните избори СДСМ ќе доживее дебакл. Битно е дали граѓаните живеат подобро, дали има 500 евра просечна плата, дали имаме 5% раст, дали има 100.000 денари плата за специјалистите, 50.000 за докторите…

Претходно «
Следно »