МИЦКОСКИ СО ДИРЕКТНО ПРАШАЊЕ: Заев до каде е пријавата за корупција на вашите министри?

  • March 26, 2019
  • Коментари

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на ТВ дебатата на Канал 5 телевизија со премиерот Зоран Заев праша дали тој има сомневање за корупција во владата.

-Вие рековте пред година дена дека имате сомневања за корупција за двајца министри во владата, констатираше Мицкоски.

Мицкоски вели дека тој лично е првиот кој што подржува боpба против кpиминалот и високата коpупцијата, но премиерот Зоран Заев истакнал дека владата е извор на највисок кpиминал и коpупција.

-Јас лично после оваа изјава на премиерот сум загрижен затоа што светот имате други типови на здружувања на тие луѓе кои што решиле да прават криминал.

Тој истакна дека еден куп на меѓународни партнери на Македонија ќе се нал утат после ваква изјава дека сите влади во светот биле криминални.

Мицкоски изјави дека Законот за јавното обвинителство доколку се имаше јасна намера за да се гони кр иминалот ќе беше предложен во рок, и за истото ќе се разговараше во собранието, работа на владата е да ги гони кр иминалците и да го решава кр иминалот, а не да ги штити, вели Мицкоски

Претходно «
Следно »