МЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА ГО КРЕВААТ ГЛАСОТ: Поурдас ги запозна Европјаните со проблемите на македонското малцинство во Грција

  • March 29, 2019

Младите Македонци од Егејскиот дел на Македонија го креваат својот глас за почитување на нивните основни човекови права и слободи.

Потврда за тоа е Софија Поурдас, потпретседателка на младинската организација на Виножито, која присуствуваше на пролетната конференција од велшката партијата Plaid Cymru.

Поурдас e активист и боpeц за македонското малцинство во Грција. За време на конференцијата на Plaid Cymru таа имала средби со повеќе британски и европски политичари и ги запозна со проблемите со кои се соочува македонското малцинство во Грција.

Претходно «
Следно »