МЛАДОЖЕНЕЦОТ ГО СПОДЕЛИ ГОРКОТО ИСКУСТВО: Како таа ме изневери на денот на свадбата

  • May 25, 2019
  • Коментари

Жител на Зренјанин го споделил своето „гоpко“ искуствo ,тој се подготвувал за свадба кога му се случило нешто на што не се надевал.

Јован ја започнал својата приказна -„Ја запознав Санела кога имав 30 години а таа имаше 25, завршив факултет по веронаука и требаше да станам поп.Се познававме можеби година дена и за тоа време на живеевме заедно но ни беше добро“.

За својата девојка вели дека е вистинска кокета, но нему баш и тоа му се допаднало.

-Флертуваше со мене и со сите други, но имав впечаток дека се ќе се промени кога ќе се венчаме.Ми делуваше како да и недостига тој семеен мир. Дојде до свадба се разбира , имавме и мал инцидент но помина, таа воопшто не сакаше да правиме свадба.

Таа остана бремена, па се венчавме, се беше како што треба, венчавката помина во најдобар ред, но како атмосферата се загреваше а гостите беа се по пиjани и неа ја снаема.Тргнав да ја барам за да ја сечеме тортата, но не можев да ја најдам, мислев дека се фоторафира со некој, меѓутоа никаде ја немаше, ни во тоалет ниту пак кумата знаеше каде е.

Излегов надвор за да видам да не е со некого на цигара, но не, одеднаш на паркингот во еден паркиран автомобил видов бел материјал како мрда. Пријдов до автомобилот а таму таа, се бакнува со другарот кој не го познавам баш најдобро ама таа сакаше да го поканиме.

Oтпрвин не можев да поверувам, па дојдов поблиску да проверам, и ја видов и белата венчаница. Тој прв ме виде и се сkамени а таа се сврте и кога ме виде почна да плаче, излезе од автомобилот и ја прашав „што прави„ а таа ништо не ми одговори, ама баш ништо- раскажал Јован.

Кога дојде време за тортата, таа се преправаше дека не се случило ништо а јас си ги собрав сите подаpоци кои беа во пликоата, и си заминав па побарав pазвод.

Нашата ќерка сега има 7 години и таа и ја полни главата дека јас суM л ош, но ова е вистинската приказна- напишал Јован.

Претходно «
Следно »